viernes, 18 de noviembre de 2011

Medjugorje | Mjesto molitve i pomirenja

Medjugorje | Mjesto molitve i pomirenja

Poruka, 25. listopad 2011

„Draga djeco! Gledam vas i u vašim srcima ne vidim radost. Danas vam ja želim dati radost Uskrsloga da vas On vodi i zagrli svojom ljubavlju i nježnošću. Volim vas i molim za vaše obraćenje neprestano pred mojim sinom Isusom. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“

Susreti u Međugorju

Novinari radiopostaje „Mir“ Međugorje redovito u svojim emisijama ugošćuju međugorske hodočasnike. Evo nekih iskustava: Davor Terzić, kantautor iz Rovinja boravio je sa suprugom Vesnom u Međugorju. Davor je već dugo godina prisutan na Hrvatskoj glazbenoj sceni, a sudjelovao je na gotovo svim festivalima duhovne glazbe (Uskrs fest, Marija fest, Krapina fest i Frama fest…). ''Hodočastili smo u Mariju Bistricu, Vepric te evo nas sedmi ili osmi put u Međugorju. Svake godine uspijemo izdvojiti vrijeme za sebe. Naš posao je vezan za glazbu, živimo od toga. Dolazimo zahvaliti za sve što nam je Bog dao u prošlih godinu dana. Ovdje se osjećamo ispunjeno.''- kažu supružnici Terzić. (slike)

U Međugorju i dalje mnoštvo hodočasnika

03.11.2011

Međugorje su i tijekom mjeseca listopada posjetili hodočasnici sa svih strana svijeta. Po broju podijeljenih svetih pričesti, i ovogodišnji listopad prelazi prošlogodišnji za više od sto tisuća. Uz brojne talijanske hodočasnike, krajem listopada i prvih dana studenoga u Ured informacija prijavljene su veće skupine hodočasnika i iz Brazila, Honga Konga, Portugala, Španjolske, Slovenije, Slovačke, Njemačke, SAD-a, Kanade, Francuske, Engleske, Indije, Brazila, Rumunjske, Poljske, Austrije, Mađarske,Češke, Australije, Irske, Belgije te Hrvatske. Radi ovako velikoga broja hodočasničkih skupina, sav večernji molitveno liturgijski program održavao se na Vanjskome oltaru iza župne crkve sv. Jakova - kao u ljetno vrijeme.

Opširnije

Statistike za listopad 2011.

01.11.2011

Broj podijeljenih sv. pričesti: 251.500

Broj svećenika koncelebranata: 4539 (146 dnevno)

Opširnije

Listopad u Međugorju

08.10.2011

Svetkovina sv. Franje, utemeljitelja Franjevačkoga reda svečano je proslavljena u Međugorju u utorak, 4. listopada. Tradicionalni i svečani obred preminuća svetoga Franje, ili kako ga još nazivaju ''Memoria Transitus'', utkan u okvire liturgijskoga obreda, slavljen je nakon večernje sv. Mise, na uočnicu svetkovine, na vanjskome oltaru župne crkve sv. Jakova. U obredu su sudjelovali međugorski framaši, časne sestre franjevke i franjevci na službi u Međugorju, a pjesmom je sve pratio međugorski Veliki zbor. Obredu su nazočili i brojni hodočasnici koji u listopadu, Gospinom mjesecu, borave u Međugorju. Ured informacija zabilježio je skupine hodočasnika iz: Koreje, Brazila, Italije, Austrije, Njemačke, Kanade, Irske, SAD-a, Engleske, Francuske, Poljske, Slovenije, Mađarske, Španjolske, Libanona, Rumunjske, Australije, Slovačke, Belgije, Meksika, Argentine i Portugala. Inače, kao i kolovoz, i ovogodišnji rujan, u statistikama župe Međugorje, je najposjećeniji rujan od početka Gospinih ukazanja - s preko tristo tisuća podijeljenih svetih Pričesti. (slike)

Opširnije

TRIDESET GODINA MEĐUGORJA

04.10.2011

U prigodi 30. obljetnice Gospinih ukazanja u Bijekovićima i Međugorju Župni ured Međugorje i Uredništvo znanstvenog časopisa Hercegovina franciscana organiziraju međunarodni znanstveni simpozij pod nazivom TRIDESET GODINA MEĐUGORJA. Simpozij će se održati u Međugorju, u Dvorani Ivana Pavla II. u srijedu 5. listopada s početkom u 10 sati. Na njemu će sudjelovati ugledni teolozi, povjesničari, sociolozi i psiholozi iz domovine i inozemstva, kao i oni koji izbližega prate međugorska događanja, kako u prošlosti, tako danas. Simpozij je otvorenoga tipa, pa se pozivaju prije svega župljani župe Međugorje, kao i hodočasnici, ali i osobito međugorski vodiči te djelatnici Informativnog centra Mir Međugorje. Radovi sa simpozija bit će tiskani u sljedećem broju časopisa Hercegovina franciscana do Božića ove godine, a nadamo se i u posebnom zborniku radova. Dobro došli!

Opširnije

Obavijesti

19.02.2010 - U P I T N I K

Poštovani, svrha i cilj ovog upitnika je pravljenje popisa svećenika koji su dobili poziv preko Međugorja, pa bismo vas zamolili da ispunite sljedeće podatke: (upitnik)

Opširnije

01.07.2009 - Copyright

Reprodukcija, reprezentacija i adaptacija tekstova, crteža, fotografija, zvukova, logosa, video snimaka i svih materijala sa ovih stranica dozvoljeni su samo uz navođenje izvora: © Informativni centar “Mir” Međugorje www.medjugorje.hr.

Opširnije

Podsjetnik

Audio-video program i fotografije iz međugorske crkve uživo

S blagdanom svetog Franje počeli smo emitirati uživo audio-video program i fotografije iz međugorske crkve. Možete ih pratiti na linku Uživo - audio i video (TV)

Radiopostaja "MIR" Međugorje na satelitu HOT BIRD 6 ima nove parametre za Europu, Bliski Istok i Sjevernu Afriku:

Nove parametre treba postaviti do 9. studenoga 2010.
Ime satelita: HOT BIRD 6
Pozicija: 13° E (stupnjeva istočno)
Transponder br. 90
Prijamna frekvencija: 12 520 MHz
Polarizacija: V (vertikalna)
Symbol rate: 27 500 Msymb/s
FEC (Forward Error Correction): 3/4

19. MEÐUNARODNI SUSRET ORGANIZATORA HODOČAŠĆA, VODITELJA CENTARA MIRA I MEÐUGORSKIH MOLITVENIH I KARITATIVNIH SKUPINA

Devetnaesti međunarodni susret organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje, održat će se u Međugorju od 4. do 8. ožujka 2012. godine.

SEDAMNAESTI MEĐUNARODNI SEMINAR ZA SVEĆENIKE

Sedamnaesti međunarodni seminar za svećenike održat će se u Međugorju od 9. do 14.. srpnja 2012.

13. MEĐUNARODNI SEMINAR ZA BRAČNE PAROVE

Trinaesti međunarodni seminar za bračne parove održat će se u Međugorju od 19. do 22. rujna 2012. godine.

Kuća molitve Domus Pacis - seminari posta, molitve i šutnje

Seminare vode međugorski franjevci.
Termini seminara po jezičnim skupinama i adrese za prijave su: Kontakt.

Duhovni pokret Kraljice Mira u svijetu

Pokret, koji je uslijedilo nakon ukazanja Kraljice Mira u Međugorju, obuhvaća hodočašća u Međugorje, osnivanje centara mira i molitvenih skupina po čitavom svijetu, kao i pastoralnu, nakladničku, humanitarnu i drugu aktivnost…..
Ovaj će nam upitnik omogućiti da steknemo bolju predodžbu svjetske dimenzije ovog pokreta u službi univerzalne Crkve. Pružit će nam prigpdu za bolje međusobno poznavanje i bolju komunikaciju s različitim skupinama, kao i naš bolji rast u molitvi i u službi.
Molimo sve voditelje centara mira, molitvenih, hodočasničkih i karitativnih skupina da ispune ovaj upitnik i da ga pošalju u Međugorje na broj faxa + 387.36.651.444 ili da se obrate na adresu centar@medjugorje.hr kako bi ovaj upitnik primili elektroničkom poštom.

Upitnik:

ČESKY / DEUTSCH / ENGLISH / ESPAÑOL / FRANCAIS / HRVATSKI / ITALIANO / MAGYAR / NEDERLANDS-VLAAMS / POLSKI / PORTUGUÊS / ROMANA / RUSSIAN / SLOVENSKY

(Adobe Reader free download: www.adobe.com)


Majka Božja - najbolja pastoralna teologinja

Prigodom boravka bečkoga nadbiskupa kardinala Christopha Schönborna u Međugorju, s njim je razgovarao Max Domej, Gebetsaktion Wien

U Lurdu i Fatimi Crkva je donijela svoj sud, svoj konačni sud, tek nakon što su događaji bili okončani. Do toga će i u ovom slučaju prije ili kasnije doći, ali i tu ostavljamo Majci Božjoj slobodne ruke…. Mislim da Međugorje može mirno nastaviti ići svojim putem s povjerenjem da će Crkva, Majka i Učiteljica, ovdje doista dobro pratiti put kojim se ide.
Opširnije

Propovijed beckog kardinala dr. Christoph Schonborn u Medjugorju - 31.12.2009.

Video: Bečki kardinal dr. Christoph Schönborn u Međugorju

UPITNIK

Poštovani, svrha i cilj ovog upitnika je pravljenje popisa svećenika koji su dobili poziv preko Međugorja, pa bismo vas zamolili da ispunite sljedeće podatke: (upitnik)


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Seguidores

Archivo del blog